Изберете категория

Невидими пигменти

ПОРЪЧКА


Цвят: Color#00f
Опаковка:


Добави опаковки

При поръчка над 100 лева доставката е безплатна!Характеристики на невидимите флуоресцентни пигменти

Основни характеристики на невидимите флуоресцентни пигменти:

          Относително тегло: 1,4

          Размер на частиците: 5-6 микрона

          Точка на топене: 150 °С

          Температура на разпадане: 180 °С

          Маслена абсорбция 50 г/100 г

Невидимите флуоресцентни пигменти представляват бял прах с размер на частиците 5-10 микрона. Притежават добра устойчивост спрямо разтворители и под въздействието на ултравиолетова светлина светят в различни цветове. Подходящи за приложение на открито, не се „страхуват“ от вода и слънчева светлина. Явяват се „коректор“ при попадане на ултравиолетови лъчи върху изображението. Флуоресцентните пигменти поглъщат ултравиолетовата част от спектъра и я отразяват във видимата част на спектъра.

Невидимият пигмент не променя цвета си на дневна светлина. На практика е прозрачен, флуоресцентен пигмент. Флуоресцентните пигменти и луминофорът са универсални добавки и притежават най-добрите оцветителни способности между багрилата. Могат да се добавят в различни видове бои и лакове. Областите на приложение са същите, както и на другите флуоресцентни пигменти. Разликата е единствено в начина им на проявление.

Приложение имат в борбата с фалшифицирането (за нанасяне на секретни маркировки). В интериорния дизайн, където е предвидена ултравиолетова светлина.   Дават възможност за нанасяне на рисунка в рисунка . Ефектът им е поразяващ! При наличие на  ултравиолетова светлина картината, видима на дневна светлина се променя и се появява напълно ново и различно изображение. Изключително актуални за тематични ресторанти и нощни клубове! Търсени за бодиарт, декорация на нокти, гримове и др. Използват се като суровина и за направата на невидими бои, полиграфията, рекламата и др.